DSM logo opnåede ikke godkendelse

DSM ansøgte i december 2018 RIGSARKIVET om tilladelse til at anvende kongekronen i sit logo.

Ansøgningen blev båret af, at alle fire landsorganisationer i Fællesrådet forud havde opnået den eftertragtede tilladelse.

DSM logoet er anvendt med kongekrone siden 2006 og var inspireret af Forsvarets fællesmærke, og Forsvarsministeriet havde forud meddelt DSM, at man ikke havde bemærkninger til anvendelsen af mærket.

DSM ledergruppen var selvsagt opmærksom på, at en forudsætning for anvendelse af kongekronen var en historisk begrundelse, og Rigsarkivet afgjorde 6. marts 2019, at åremålet siden 2006 ikke kunne begrunde en godkendelse.

Rigsarkivet fandt det også betænkeligt, at en "privat forening" anvender et mærke, der kan forveksles med Forsvarets fællesmærke.

Fællesrådet har straks fjernet kongekronen, og det "resterende" af logoet et i øjeblikket sendt til rentegning.

En sidste gang vil man kunne betragte vort "på vej ud"-logo her til højre!

Mindelunden indvies som nationalpark

Bjørn Nørgaards monument i Mindelunden.
Foto: Søren Konradsen

Mindelunden i Ryvangen er i disse år inde i en udviklingsproces, og det sker i lyset af, at områdets mindesteder i dagligdagen tiltrækker ganske mange besøgende - helt bortset fra de mange mindehøjtideligheder på årets særlige mindedage.

Bag mindelunden står "Frihedskampens Mindefond" under markant daglig ledelse af tidligere ceremonimester i Kongehuset, Christian Eugen-Olsen.

I 2017 afslørede Hendes Majestæt Dronningen Per Arnoldis skulptur "Sortladne hav" opstillet til minde om de danske søfolk - "krigssejlerne", der omkom under krigen.

I 2019 afslørede Majestæten yderligere et monument til ære for de soldater, der faldt, hvad enten det var ved angrebet 9. april 1940, under afvæbningen af det danske forsvar i 1943, i allieret krigstjeneste eller som deltager i Den Danske Brigade.

Kunstneren bag dette monument (fotoet) er billedhuggeren Bjørn Nørgaard, som i de senere år har skabt en række monumenter, der fortæller om og symboliserer danmarkshistorien.

Mindelunden var oprindeligt et militært øvelsesområde for Ingeniørkasernen i Ryvangen, som besættelsesmagten under krigen brugte til at henrette modstandsfolk. Efter befrielsen blev det blodige sted omdannet til en fredelig park, hvor nationen kunne mindes sine faldne og med taknemmelighed erindre de døde.

Mindelunden blev officielt indviet den 5. maj 1950 af daværende statsminister Hans Hedtoft.

På 70 års dagen for indvielsen - 5. maj 2020 - indvies "Danmarks Nationalpark Mindelunden", og samtidig indvies et nybygget formidlingscenter.

I sandhed en festdag som supplement til 75 års dagen for befrielsen.

20 faner og orlogsflag satte en smuk ramme om afsløringen af Bjørn Nørgaards monument den 20. september 2019 i Mindelunden.
Foto: Søren Konradsen

Mindebog: Prins Henrik 1934-2018

Bogen ’PRINS HENRIK 1934-2018, mindebog’ fra Forlaget Mellemgaard er udgivet.

Bogen er udgivet med støtte fra VELUX-Fonden, Københavnske Soldaterforeningers Samvirke (KSS) og Søe-Lieutenant-Selskabet.

ISBN-13: 9788772180557

Pris kr. 199,95, men kan på nettet www.plusbog.dk  købes til kr. 124,95.

Læs en kort beskrivelse nedenfor. 

Mindebog - Prins Henrik

Kort beskrivelse - læs mere her:

I maj 2016 modtog Forsvaret den første helikopter i den nye serie - MH-60 R SEAHAWK, - en moderne helikopter, der skal løse opgaver såvel nationalt som internationalt, bl.a. i Arktis-området.
Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste